الرئيسية » مواضيع مميزة » Matter, Measurement, and Problem Solving

Matter, Measurement, and Problem Solving

Matter, Measurement, and Problem Solving

Principles of Chemistry: A Molecular Approach 2e (Tro) Chapter 1 Matter, Measurement, and Problem Solving

1) Molecules can be described as
A) a mixture of two or more pure substances.
B) a mixture of two or more elements that has a specific ratio between components.
C) two or more atoms chemically joined together.
D) a heterogeneous mixture
E) a homogeneous mixture
Answer: C

2) Give the composition of water.
A) two hydrogen atoms and two oxygen atoms.
B) one hydrogen atom and one oxygen atom.
C) two hydrogen atoms and one oxygen atom.
D) one hydrogen atom and two oxygen atoms.
Answer: C

3) Dalton’s Atomic Theory states
A) that all elements have several isotopes.
B) that matter is composed of small indestructible particles.
C) that the properties of matter are determined by the properties of atoms.
D) that energy is neither created nor destroyed during a chemical reaction.
E) that an atom is predominantly empty space.
Answer: B

4) The statement, “In a chemical reaction, matter is neither created nor destroyed” is called
A) The Law of Conservation of Mass
B) Dalton’s Atomic Theory
C) The Scientific Method
D) The Law of Multiple Proportions
E) The Law of Definite Proportions
Answer: A

5) Which of the following represents a hypothesis?
A) Sodium reacts with water to form sodium hydroxide and hydrogen gas.
B) Nitrogen gas is a fairly inert substance.
C) Nickel has a silvery sheen.
D) When a substance combusts, it combines with air.
E) When wood burns, heat is given off.
Answer: D

6) Which of the following represent a valid hypothesis?
A) Neon does not react with oxygen.
B) Sodium metal reacts violently with water.
C) Lead is soft and malleable.
D) Oxygen is a gas at room temperature.
E) Metals tend to lose electrons.
Answer: E

7) The Scientific Method
A) is just a theory.
B) is a strict set of rules and procedures that lead to inarguable fact.
C) isn’t used much in modern chemistry.
D) is based on continued observation and experiment.
E) is a framework for proving an argument you know to be true.
Answer: D

8) Which of the following statements is TRUE?
A) A scientific law is fact.
B) Once a theory is constructed, it is considered fact.
C) A hypothesis is speculation that is difficult to test.
D) An observation explains why nature does something.
E) A scientific law summarizes a series of related observations.
Answer: E

9) Identify a liquid.
A) Definite volume and definite shape.
B) Definite volume and no definite shape.
C) Definite shape and no definite volume.
D) No definite shape and no definite volume.
Answer: B

10) Identify dry ice as a solid, liquid, or gas.
A) solid
B) liquid
C) gas
D) both solid and liquid
Answer: A

11) Choose the pure substance from the list below.
A) sea water
B) sugar
C) air
D) lemonade
E) milk
Answer: B

12) Choose the pure substance from the list below.
A) tea
B) a casserole
C) carbon monoxide
D) sugar water
E) pomegranate juice
Answer: C

13) Choose the heterogeneous mixture from the list below.
A) Gatorade
B) chlorine gas
C) black coffee
D) chicken noodle soup
E) carbon (graphite)
Answer: D

14) Choose the homogeneous mixture from the list below.
A) Kool-aid
B) mud
C) ice water
D) salad dressing
E) salsa
Answer: A

15) Which of the following statements about crystalline and amorphous solids is TRUE?
A) A crystalline solid is composed of atoms or molecules arranged with long-range repeating order.
B) An example of a crystalline solid is glass.
C) An example of an amorphous solid is table salt (NaCl).
D) An amorphous solid is composed of atoms or molecules with a majority of its volume empty.
E) All of the above statements are TRUE.
Answer: A

16) Which of the following statements about the phases of matter is TRUE?
A) In both solids and liquids, the atoms or molecules pack closely to one another.
B) Solids are highly compressible.
C) Gaseous substances have long-range repeating order.
D) There is only one type of geometric arrangement that the atoms or molecules in any solid can adopt.
E) Liquids have a large portion of empty volume between molecules.
Answer: A

17) A substance that can’t be chemically broken down into simpler substances is considered to be
A) a homogeneous mixture.
B) an element.
C) a heterogeneous mixture.
D) a compound.
E) an electron.
Answer: B

18) A substance composed of 2 or more elements in a fixed, definite proportion is considered
A) a homogeneous mixture.
B) a heterogeneous mixture.
C) a compound.
D) a solution.
E) an alloy.
Answer: C

19) Two or more substances in variable proportions, where the composition is constant throughout are considered
A) a compound.
B) an element.
C) a heterogeneous mixture.
D) a homogeneous mixture.
E) a crystalline solid.
Answer: D

20) Two or more substances in variable proportions, where the composition is variable throughout are considered
A) a solution.
B) a homogeneous mixture.
C) a compound.
D) an amorphous solid..
E) a heterogeneous mixture.
Answer: E

21) Choose the homogeneous mixture from the list below.
A) cola
B) air
C) concrete
D) trail mix
E) blood
Answer: B

22) Which of the following are examples of physical change?
A) sugar is dissolved in water.
B) coffee is brewed.
C) dry ice sublimes.
D) ice (solid water) melts.
E) All of these are examples of physical change.
Answer: E

23) Which of the following are examples of physical change?
A) dew forms on a blade of grass
B) a halloween light stick glows after shaking
C) an egg solidifies during cooking
D) a hydrogen balloon explodes when contacted with a flame
E) None of the above are physical changes.
Answer: A

24) Which of the following are examples of a chemical change?
A) Copper building materials develop a green patina over time.
B) a match burns
C) ethanol evaporates
D) Both A and B are examples of chemical change.
E) All of the above are examples of chemical change.
Answer: D

25) Which of the following are examples of a chemical change?
A) coffee brewing
B) water boiling
C) nails rusting
D) salt dissolves in water
E) None of the above are chemical changes.
Answer: C

26) A physical change
A) occurs when iron rusts.
B) occurs when sugar is heated into caramel.
C) occurs when glucose is converted into energy within your cells.
D) occurs when water is evaporated.
E) occurs when propane is burned for heat.
Answer: D

27) A chemical change
A) occurs when methane gas is burned.
B) occurs when paper is shredded.
C) occurs when water is vaporized.
D) occurs when salt is dissolved in water.
E) occurs when Kool-aid is stirred into water.
Answer: A

28) Which of the following represents a physical property?
A) Sodium metal is extremely reactive with chlorine gas.
B) Mercury is a silver liquid at room temperature.
C) the tendency of aluminum to “rust”
D) the flammability of butane fuel
E) the unreactive nature of argon gas
Answer: B

29) Which of the following represents a chemical property of hydrogen gas?
A) It is gaseous at room temperature.
B) It is less dense than air.
C) It reacts explosively with oxygen.
D) It is colorless.
E) It is tasteless.
Answer: C

30) Which of the following statements about energy is FALSE?
A) Energy can be converted from one type to another.
B) The total energy of a system remains constant.
C) Potential energy is the energy associated with its position or composition.
D) Kinetic energy is the capacity to do work.
E) Systems tend to change in order to lower their potential energy.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 1.5

31) Define thermal energy.
A) Energy associated with the temperature of an object.
B) Energy associated with the motion of an object.
C) Energy associated with the force of an object.
D) Energy associated with the gravity of an object.
E) Energy associated with the position of an object.
Answer: A

32) All of the following are SI base units of measurement, EXCEPT
A) meter
B) gram
C) second
D) kelvin
E) mole
Answer: B

33) Which of the following are examples of intensive properties?
A) density
B) volume
C) mass
D) None of the above are examples of intensive properties.
E) All of the above are examples of intensive properties.
Answer: A

34) Which of the following are examples of extensive properties?
A) mass
B) color
C) density
D) temperature
E) taste
Answer: A

35) If the temperature is 178°F, what is the temperature in degrees celsius?
A) 352°C
B) 451°C
C) 67°C
D) 81.1°C
E) 378°C
Answer: D

36) If a solution has a temperature of 355 K, what is its temperature in degrees celsius?
A) 165°C
B) 628°C
C) 179°C
D) 79°C
E) 82°C
Answer: E

37) The outside air temperature is 30°F, what is the temperature in Kelvin?
A) 303 K
B) 307 K
C) 274 K
D) 272 K
Answer: D

38) If the temperature is 25°C, what is the temperature in °F?
A) 45°F
B) 298.15°F
C) 77°F
D) -3.89°F
Answer: C

39) If the temperature is 25°C, what is the temperature in K?
A) 45 K
B) 298 K
C) 77 K
D) -3.89 K
Answer: B

40) Determine the density of an object that has a mass of 149.8 g and displaces 12 .1 mL of water when placed in a graduated cylinder.
A) 8.08 g/mL
B) 1.38 g/mL
C) 12 .4 g/mL
D) 18.1 g/mL
E) 11.4 g/mL
Answer: C

41) Determine the volume of an object that has a mass of 455.6 g and a density of 19.3 g/cm3.
A) 87.9 mL
B) 42 .4 mL
C) 18.5 mL
D) 23.6 mL
E) 31.2 mL
Answer: D

42) Determine the mass of an object that has a volume of 88.6 mL and a density of 9.77 g/mL.
A) 298 g
B) 1100 g
C) 907 g
D) 568 g
E) 866 g
Answer: E

43) A student performs an experiment to determine the density of a sugar solution. She obtains the following results: 4.11 g/mL, 4.81 g/mL, 4.95 g/mL, 3.75 g/mL. If the actual value for the density of the sugar solution is 4.75 g/mL, which statement below best describes her results?
A) Her results are precise, but not accurate.
B) Her results are accurate, but not precise.
C) Her results are both precise and accurate
D) Her results are neither precise nor accurate.
E) It isn’t possible to determine with the information given.
Answer: D

44) A student performs an experiment to determine the density of a sugar solution. She obtains the following results: 4.71 g/mL, 4.73 g/mL, 4.67 g/mL, 4.69 g/mL. If the actual value for the density of the sugar solution is 4.40 g/mL, which statement below best describes her results?
A) Her results are precise, but not accurate.
B) Her results are accurate, but not precise.
C) Her results are both precise and accurate
D) Her results are neither precise nor accurate.
E) It isn’t possible to determine with the information given.
Answer: A

45) Systematic error is defined as
A) error that tends to be too high or too low.
B) error that is too high and too low.
C) error that averages out with repeated trials.
D) error that is random.
Answer: A

46) Read the water level with the correct number of significant figures.
A) 5 mL
B) 5.3 mL
C) 5.32 mL
D) 5.320 mL
E) 5.3200 mL
Answer: B

47) Read the temperature with the correct number of significant figures.
A) 87°C
B) 87.2°C
C) 87.20°C
D) 87.200°C
E) 87.2000°C
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: 1.7
48) Read the length of the metal bar with the correct number of significant figures.
A) 20 cm
B) 15 cm
C) 15.0 cm
D) 15.00 cm
E) 15.000 cm
Answer: C

49) Read the length of the metal bar with the correct number of significant figures.
A) 20 cm
B) 15 cm
C) 15.0 cm
D) 15.00 cm
E) 15.000 cm
Answer: D

50) How many significant figures are in 1009.630 mL?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6
E) 7
Answer: E

51) How many significant figures are in 3.408 x 104 m?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 7
E) 8
Answer: B

13
Copyright © 2013 Pearson Education, Inc.
52) How many significant figures are in the measurement, 463.090 m?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
E) 6
Answer: E

53) How many significant figures are in the measurement, 0.0005890 g?
A) 4
B) 5
C) 6
D) 7
E) 8
Answer: A

54) What answer should be reported, with the correct number of significant figures, for the following calculation? (433.621 – 333.9) × 11.900
A) 1.19 × 103
B) 1.187 × 103
C) 1.1868 × 103
D) 1.18680 × 103
E) 1.186799 × 103
Answer: B

55) What answer should be reported, with the correct number of significant figures, for the following calculation? (249.362 + 41) / 63.498
A) 4.6
B) 4.57
C) 4.573
D) 4.5728
E) 4.57277
Answer: B

56) What answer should be reported, with the correct number of significant figures, for the following calculation? (965.43 × 3.911) + 9413.4136
A) 13189
B) 13189.2
C) 1.32 × 104
D) 1.3 × 104
E) 1.319 × 104
Answer: E

57) What wavelength of light would you report in units of nm, if the light had a wavelength of 7.60 x 10-10 m?
A) 7.60 × 10-3 nm
B) 7.60 × 10-19 nm
C) 1.32 nm
D) 0.760 nm
E) 760 nm
Answer: D

58) How many mg does a 433 kg sample contain?
A) 4.33 × 10-4 mg
B) 4.33 × 107 mg
C) 4.33 × 10-3 mg
D) 4.33 × 106 mg
E) 4.33 × 108 mg
Answer: E

59) How many kL does a 1.25 × 108 cL sample contain?
A) 1.25 × 103 kL
B) 1.25 × 1013 kL
C) 1.25 × 104 kL
D) 1.25 × 1012 kL
E) 1.25 × 102 kL
Answer: A

60) How many cm3 are contained in 3.77 × 104 mm3?
A) 3.77 × 104 cm3
B) 3.77 × 101 cm3
C) 3.77 × 10-10 cm3
D) 3.77 × 1020 cm3
E) 3.77 × 106 cm3
Answer: B
Diff: 2 Page Ref: 1.8
15
Copyright © 2013 Pearson Education, Inc.
61) If an object has a density of 8.65 g/cm3, what is its density in units of kg/m3?
A) 8.65 × 10-3 kg/m3
B) 8.65 × 10-7 kg/m3
C) 8.65 × 103 kg/m3
D) 8.65 × 101 kg/m3
E) 8.65 × 10-1 kg/m3
Answer: C

62) If a room requires 25.4 square yards of carpeting, what is the area of the floor in units of ft2?
(3 ft = 1 yd)
A) 76.2 ft2
B) 8.47 ft2
C) 282 ft2
D) 229 ft2
E) 68.6 ft2
Answer: D
Diff: 3 Page Ref: 1.8
63) A person weighs 77.1 kg. What is their weight in pounds?
A) 154 pounds
B) 170 pounds
C) 35.0 pounds
D) 162 pounds
Answer: B

64) Convert 15.0 km to miles.
A) 24.1 miles
B) 9.32 miles
C) 591 miles
D) 33.1 miles
Answer: B

65) If the walls in a room are 955 square feet in area, and a gallon of paint covers 15 square yards, how many gallons of paint are needed for the room? (3 ft = 1 yd)
A) 47 gallons
B) 21 gallons
C) 7.1 gallons
D) 24 gallons
E) 2.3 gallons
Answer: C

66) Gas is sold for $1.399 per liter in Toronto, Canada. Your car needs 12.00 gallons. How much will your credit card be charged in dollars?
A) $16.79
B) $67.15
C) $4.44
D) $63.54
Answer: D

Match the following.
A) 10-3
B) 10-2
C) 10-6
D) 10-9
E) 102
F) 103
67) kilo

68) centi

69) milli

70) nano

71) micro

Answers: 67) F 68) B 69) A 70) D 71) C

72) Define matter.
Answer: Matter is anything that occupies space and has mass.

73) What is the difference between a physical property and a chemical property? Give an example of each.
Answer: A physical property is something that can be observed without changing the chemical identity of the substance, such as color or scent. A chemical property can only be observed while the chemical identity of a substance is changing, such as sodium metals tendency to react with water to form hydrogen gas and sodium hydroxide.

74) Define the law of the conservation of energy.
Answer: Energy is neither created or destroyed.

75) A sample of liquid isopropyl alcohol is placed in a sealed container. Some of the volatile isopropyl alcohol vaporizes. Does the mass of the sealed container and its contents change during the vaporization? Explain.
Answer: No. The vaporized isopropyl alcohol is just in a different physical state. It still has mass and therefore the gas plus the remaining liquid and container have the same total mass after the vaporization of some of the isopropyl alcohol.

76) A flash drive contains 4 gigabytes. How many bytes does it contain?
Answer: 4,000,000,000 bytes, 4 × 109 bytes. or 4,292,967,296 byte if someone is computer literate

77) Describe the difference between an intensive and extensive property using examples.
Answer: An intensive property does NOT depend on the amount of the substance present, such as color or density. An extensive property is one that does depend on the amount of the substance, such as mass or volume.

78) What happens to the density of a sample of iron metal as it is heated from room temperature to 100°C? (This is below the melting point of iron.)
Answer: Since the mass of the iron stays constant, but the volume increases as the temperature is raised, the density of the iron decreases upon heating.

79) What does it mean to be an exact number? Give an example of an exact number.
Answer: An exact number has an infinite number of significant figures even though we typically don’t write many of them out. If there are 26 people in a classroom, there are exactly 26.00000…. people in that room. There is no possibility of a half person, so this is an exact whole number with no ambiguity.

80) Define precision.
Answer: How close a series of measurements are to one another.

81) Crude oil is an example of
A) a compound.
B) an element.
C) a heterogeneous mixture.
D) a homogeneous mixture.
Answer: C

82) Gasoline is an example of
A) a compound.
B) an element.
C) a heterogeneous mixture.
D) a homogeneous mixture.
Answer: D

83) Gold is an example of
A) a compound.
B) an element.
C) a heterogeneous mixture.
D) a homogeneous mixture.
Answer: B

84) Water is an example of
A) a compound.
B) an element.
C) a heterogeneous mixture.
D) a homogeneous mixture.
Answer: A

85) Which of the following is the smallest volume?
A) 44 cm3
B) 1.0 dL
C) 5.5 × 103 mL
D) 1.0 × 108 nL
Answer: A

86) What symbol is used to represent the factor 10-1?
A) M
B) m
C) μ
D) d
Answer: D

87) The factor 1,000,000 corresponds to which prefix?
A) deka
B) deci
C) mega
D) milli
Answer: C

88) The factor 10-3 corresponds to which prefix?
A) deka
B) deci
C) milli
D) centi
Answer: C

89) What decimal power does the abbreviation f represent?
A) 1 × 106
B) 1 × 103
C) 1 × 10-1
D) 1 × 10-15
E) 1 × 10-12
Answer: D

90) What decimal power does the abbreviation pico represent?
A) 1 × 106
B) 1 × 109
C) 1 × 10-1
D) 1 × 10-12
E) 1 × 10-15
Answer: D

91) What is the volume (in cm3) of a 43.6 g piece of metal with a density of 2.71 g/cm3?
A) 16.1
B) 19.5
C) .425
D) 6.65
E) none of the above
Answer: A

92) A piece of metal ore weighs 8.25 g. When a student places it into a graduated cylinder containing water, the liquid level rises from 21.25 mL to 26.47 mL. What is the density of the ore?
A) 0.312 g/mL
B) 0.633 g/mL
C) 1.58 g/mL
D) 3.21 g/mL
Answer: C

93) A mass of mercury occupies 0.950 L. What volume would an equal mass of ethanol occupy? The density of mercury is
and the density of ethanol is 0.789 g/mL.
A) 0.0553 L
B) 0.0613 L
C) 16.3 L
D) 18.1 L
Answer: C

94) If the melting point of vanadium metal is 1910°C, what is its melting point in Kelvin?
A) 1029 K
B) 1637 K
C) 2183 K
D) 3470 K
Answer: C

95) Which of the following is the lowest temperature?
A) 42°C
B) 57°F
C) 318 K
D) All of these temperatures are all equal.
Answer: B

96) How many significant figures are in the measurement 5.34 g?
A) 1
B) 2
C) 4
D) 3
E) 5
Answer: D

97) The correct answer (reported to the proper number of significant figures) to the following is ________.
11.5 × 8.78 = ________
Answer: 101

98) Round the following number to four significant figures and express the result in standard exponential notation: 229.613
A) 0.2296 × 103
B) 229.6
C) 2.296 × 10-2
D) 2.296 × 102
E) 22.96 × 10-1
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: 1.7
99) Which of the following numbers has the greatest number of significant figures?
A) 0.8010
B) 0.504
C) 742000
D) 9.05 × 1024
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 1.7
100) How many of the following numbers contain 3 significant figures?
0.408 9.040 0.0400 9.05 × 1024
A) one
B) two
C) three
D) four
Answer: C

101) How many significant figures are there in the answer to the following problem?
(9.992 × 3.200) + 0.610 = ?
A) one
B) two
C) three
D) four
Answer: C

102) How many significant figures are there in the answer for the following problem?
56.4 + 0.8822 + 21 = ?
A) one
B) two
C) three
D) four
Answer: B

103) How many significant figures are there in the answer for the following problem?
[( 143.7 – 121) × 2.06] 0.600
A) one
B) two
C) three
D) four
Answer: B

104) An acetylene molecule contains 2 atoms of carbon. The number 2 represents how many significant figures?
A) one
B) two
C) three
D) infinite
Answer: D

105) Round off 00907506 to four significant figures.
A) 0091
B) 9076
C) 9100
D) 9.075 × 105
Answer: D

106) The width, length, and height of a large, custom-made shipping crate are 1.22 m, 3.22 m, and
0.83 m, respectively. The volume of the box using the correct number of significant figures is ________ m3.
A) 3.26057
B) 3.3
C) 3.26
D) 3.261
E) 3.2606
Answer: B

107) The correct answer (reported to the proper number of significant figures) to the following is ________.
(1815 – 1806) × (9.11 × 7.92) = ________
Answer: 600

108) Without using a calculator, solve the following problem:
A) 1 × 10-4
B) 1 × 105
C) 1 × 1023
D) 1 × 1032
Answer: C

109) Without using a calculator, solve the following problem:
A) 1 × 106
B) 1 × 100
C) 1 × 10-12
D) 1 × 10-18
Answer: C

110) Which of the following is the greatest mass?
A) 1000 μg
B) 1.000 × 10-4 kg
C) 1.000 × 10-4 cg
D) 1.000 × 10-8 Mg
Answer: B

111) The mass of a proton is 1.67 × 10-27 kg. What is the mass of a proton in picograms?
A) 1.67 × 10-18 pg
B) 1.67 × 10-15 pg
C) 1.67 × 10-12 pg
D) 1.67 × 10-9 pg
Answer: C

112) The mass of a single zinc atom is 1.086 × 10-22 g. This is the same mass as
A) 1.086 × 10-16 mg.
B) 1.086 × 10-25 kg.
C) 1.086 × 10-28 μg.
D) 1.086 × 10-31 ng.
Answer: B

113) A student weighed 30.00 μg of sulfur in the lab. This is the same mass as
A) 3.000 × 10-8 g.
B) 3.000 × 10-5 kg.
C) 3.000 × 10-5 mg.
D) 3.000 × 104 ng.
Answer: D

114) Convert 4 μm to meters.
A) 4 × 10-9 m
B) 4 × 10-6 m
C) 4 × 10-3 m
D) 4 × 106 m
Answer: B

115) The average distance between nitrogen and oxygen atoms is 115 pm in a compound called nitric oxide. What is this distance in millimeters?
A) 1.15 × 10-8 mm
B) 1.15 × 10-7 mm
C) 1.15 × 1013 mm
D) 1.15 × 1017 mm
Answer: B

116) The diameter of an atom is approximately 1 × 10-10 m. What is the diameter in millimeters?
A) 1 × 10-16 mm
B) 1 × 10-13 mm
C) 1 × 10-7 mm
D) 1 × 10-4 mm
Answer: C

117) Which of the following volumes is equal to 40 mL?
A) 40 cm3
B) 40 dm3
C) 0.40 L
D) 0.00040 kL
Answer: A

118) Convert 10 cm3 to m3.
A) 1 × 10-5 m3
B) 1 × 10-1 m3
C) 1 × 103 m3
D) 1 × 107 m3
Answer: A

119) Convert 35 m3 to liters.
A) 3.5 × 10-2 L
B) 3.5 L
C) 3.5 × 102 L
D) 3.5 × 104 L
Answer: D

120) 38.325 lbs = ________ grams. (1 lb = 454 g)
Answer: 17400

121) If 1.4% of the mass of a human body is calcium, how many kilograms of calcium are there in a 185-pound man?
A) 1.2 kg Ca
B) 5.7 kg Ca
C) 1.2 × 102 kg Ca
D) 5.7 × 102 kg
Answer: A

122) A fishing boat accidentally spills 3.0 barrels of diesel oil into the ocean. Each barrel contains 42 gallons. If the oil film on the ocean is 2.5 × 102 nm thick, how many square meters will the oil slick cover?
A) 1.9 × 10-3 m2
B) 1.9 × 106 m2
C) 1.9 × 107 m2
D) none of these
Answer: B

123) Because of the high heat and low humidity in the summer in Death Valley, California, a visitor requires about one quart of water for every two miles traveled on foot. Calculate the approximate number of liters required for a person to walk 10. kilometers in Death Valley.
A) 2.9 L
B) 12 L
C) 30 L
D) 47 L
Answer: A

124) The estimated costs for remodelling the interior of an apartment are: three 1-gallon cans of paint at $13.22 each , two paint brushes at $9.53 each , and $135 for a helper. The total estimated cost with the appropriate significant figures is $________.
A) 193.72
B) 1.9 × 102
C) 194
D) 2 × 102
E) 193.7
Answer: C

125) How many liters of wine can be held in a wine barrel whose capacity is 26.0 gal?
1 gal = 4 qt = 3.7854 L.
A) 1.46 × 10-4
B) 0.146
C) 98.4
D) 6.87 × 103
E) 6.87
Answer: C

126) The recommended adult dose of Elixophyllin
, a drug used to treat asthma, is 6.00 mg/kg of body mass. Calculate the dose in milligrams for a 115-lb person. 1 lb. = 453.59 g.
A) 24
B) 1,521
C) 1.5
D) 313
E) 3.1 × 105
Answer: D

127) The density of air under ordinary conditions at 25°C is 1.19 g/L. How many kilograms of air are in a room that measures 11.0 ft x 11.0 ft and has an 10.0 ft ceiling? 1 in. = 2.54 cm (exactly);
1 L = 103 cm3.
A) 3.66
B) 0.152
C) 4.08 × 104
D) 0.0962
E) 40.8
Answer: E

128) How many liters of air are in a room that measures 10.0 x 11.0 ft and has an 8.00 ft ceiling?
1 in. = 2.54 cm (exactly); 1 L = 103 cm3.
A) 2.49 × 104
B) 92.8
C) 26.8
D) 2.68 × 107
E) 8.84 × 105
Answer: A

 

 

 

periodic Table cards application

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.akramir3

 

 Chemical Reagents labels application

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobeasyapp.app141035294223

مقالات قد تفيدك :

عن Akram Amir El Ali

استاذ الكيمياء التحليلية ومصمم غرافيك

شاهد أيضاً

العناصر السبعة ثنائية الذرة، ما هي ؟؟؟؟ What is the 7 Diatomic Elements ؟

ما هي العناصر السبعة ثنائية النواة ؟ يقصد بالعنصر ثنائي الذرة هو عنصر يوجد في …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

هذا الموقع يستخدم Akismet للحدّ من التعليقات المزعجة والغير مرغوبة. تعرّف على كيفية معالجة بيانات تعليقك.